KOFFIETIJD

De dag start bij ons thuis met een goede kop koffie! Even rustig wakker worden en de dag doornemen. Wie gaat wat doen? Thuiswerken, online lessen volgen, het is anders dan anders in deze tijd.

We kunnen opsommen wat er allemaal niet meer mag en kan maar ik word daar zelf nogal depri van heb ik gemerkt dus heb ik besloten om te kijken wat er allemaal nog wel kan!

Privé gezien is bijvoorbeeld de ochtendstress er vanaf en dat is heerlijk. Iedereen optijd uit bed krijgen, ontbijten, broodtrommels in orde maken, tassen inpakken en optijd op de fiets is voor nu even weg. Deze start van de dag heeft plaats gemaakt voor een uurtje langer blijven liggen en geen wekker meer zetten om vervolgens uitgerust wakker te worden.

Ook is er tijd om eens flink op te ruimen en schoon te maken. Ik word daar zo blij van! We sorteren onze “teveel aan spullen” en geven dit weg of gaat in de bak voor de recycling.

We ontbijten en lunchen samen en maken plannen voor wanneer alles weer mag en kan. We worden vrolijk bij het idee om weer een vakantie te boeken, af te spreken met vrienden, een tuinfeest te geven, knuffels uit te delen, een drankje te doen in de stad en nog veel meer leuks omdat we ons daar happy bij voelen!

En zo ontstond er tijdens een “koffietijd moment” het idee om na 15 jaar ons huis te gaan verbouwen. Al jaren droom ik van een grote woonkeuken. Zo eentje met een belachelijk lang aanrechtblad van stoer beton, een lange eettafel, een haard, opbergruimte voor al mijn potjes en pannetjes………….maar in het echt heb ik een schattig klein keukentje (met alles erop en eraan maar klein blijft ie!). Aangezien ik graag kook en daarbij wel wat werkruimte nodig heb komt er met regelmaat wat frustratie bij kijken. Uiteindelijk gaf de doorslag dat ik het “alleen in de keuken zijn” niet meer leuk vind omdat ik (meer dan ooit) de gezelligheid van mijn gezelschap wil meemaken.

Met een enorme stapel woonbladen en wederom een goede kop koffie ben ik dit keer voor ons zelf aan de slag gegaan om een prachtig moodboard te maken. Het resultaat mocht er zijn en iedereen hier thuis gaf akkoord om de plannen om te zetten naar realisatie! Er werd een afspraak gemaakt voor een ontwerp en een offerte. Lichtpuntjes in deze lastige tijd waar we in leven.

Zakelijk gezien ben ik enorm dankbaar dat ik mijn werk als stylist kan blijven doen. Voor een vastgoedstyling ben ik vaak alleen in een woning. De bewoners gaan naar buiten voor een heerlijk lange wandeling. Ook wordt er boven gewerkt wanneer ik beneden ben en andersom. Ik desinfecteer mijn handen en ook de regel om 1.5 meter afstand te houden gaat goed.

In mijn mailbox ontvang ik diverse verzoeken om langs te komen voor een interieuradvies. We zitten met z’n allen thuis nu en een fijne werkplek en een sfeervol huis is meer dan welkom.

En dat maakt dat ik nu vaak rond koffietijd bij mensen aan de keukentafel zit (op 1.5 meter!) om mooie plannen te maken om dat thuis nét even aangenamer te maken. En dat inspireert mij dan weer om toch echt die uitbouw bij ons thuis te realiseren!

Waar koffietijd al niet toe kan leiden!