NIEUW HOOFDSTUK

Als vastgoedstylist geef ik mijn opdrachtgevers vaak eerst het advies om flink op te ruimen voordat ik kom stylen. Maar wat is dat opruimen dan precies? Dat is de reden dat ik regelmatig een bezoek breng aan de verkopers zodat we efficiënt te werk kunnen gaan op de dag van de styling en fotografie! Want dat opruimen is wel een “dingetje”. Wanneer je al heel lang ergens woont en je van jezelf niet zo opgeruimd bent ontstaan er vaak rommelhoekjes. Je ziet ze zelf vaak niet eens omdat dit zo is ontstaan en er simpelweg bij hoort. Helemaal prima natuurlijk, jouw huis, jouw keuze maar voor de verkoop niet handig!

Zo’n huisbezoek is altijd bijzonder! Samen met de bewoners een kop koffie drinken en een mooi gesprek voeren. Want wat een verhalen ben ik al tegengekomen. Zoveel mooie en bijzondere verhalen!

Vol passie wordt er verteld over de bouw van het huis, de spanning of de hypotheek wel rond kwam destijds, de verbouwing, de herinneringen die er werden gemaakt en dan nu dat gekke dubbele gevoel van het “Nieuwe Hoofdstuk” verhuizen en tevens afscheid nemen van het huis waar je zo ontzettend lang hebt gewoond en zoveel hebt meegemaakt.

Met de beker koffie in mijn hand gaan we van start met de “bezichtiging”. Elke kamer heeft een verhaal. Vaak vol blijdschap en vreugde maar helaas ook weleens met verdriet. Verhuizen is niet altijd vrijwillig. Wanneer je je baan verliest, hulpbehoevend wordt, in scheiding ligt en daardoor moet verhuizen neemt dat veel emotie met zich mee. Tijdens zo’n “bezichtiging” wordt er weleens een traantje gelaten, zo begrijpelijk! Ik ben een luisterend oor en realiseer me hoe bijzonder het is dat ik telkens weer een privé leven instap bij mensen en onderdeel wordt van dat nieuwe hoofdstuk. 

Achter al die deuren schuilt een verhaal! Ik ontmoet zoveel mensen, luister naar zoveel verhalen en ben dankbaar dat ik daar deel van mag uitmaken. Verhuizen is niet niets! Er moet veel worden geregeld en voordat de woning wordt aangemeld op Funda moet deze goed worden opgeruimd en schoongemaakt voor een optimale voorbereiding op de dag van de styling en fotografie. Dat maakt dat de bewoners vaak al weken (soms zelfs maanden) bezig zijn met opruimen/sorteren en schoonmaken. Best heel erg druk naast een gezin/werk/huishouden/sociaal leven.

Tijdens de “bezichtiging” welke ik krijg van de bewoners geef ik tips om alvast wat meer ruimte te creëren zodat de potentiële kopers nog beter kunnen zien hoe ruim en licht het eigenlijk is. We gaan het huis verkopen en niet het thuis zeg ik weleens. Een grote kast half voor een raam, een enorm roei-apparaat of crosstrainer, koffers, ski-spullen, een bench voor de hond…………het staat een optimale presentatie in de weg. Ik geef aan dat dit allemaal “even” ergens geparkeerd mag worden. De bewoners vinden het allemaal goed want uiteindelijk wil iedereen een goede prijs voor zijn woning hebben en als dit dan werkt, helemaal prima!

We ronden het gesprek af en stuur nog een checklist toe zodat er een mooi overzicht ontstaat van wat er is besproken tijdens het huisbezoek. En dan is de dag van de styling en fotografie aangebroken! Ik sta met een grote auto vol woonaccessoires/planten/bloemen/beddengoed/vloerkleden en nog veel meer op de stoep.

Opnieuw wordt er een ronde gedaan om de laatste spullen weg te werken. Steff,…………..we kunnen nu echt niets meer kwijt! Alles zit volgeladen, onder de bedden, in de kasten, in de garage en zelfs de schuur zit bommetje vol. En toch is er altijd nog een plek om die laatste spullen op te bergen lach ik! Het is vaak een heerlijke ochtend waarin de taken goed zijn verdeeld. Er wordt hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten! Bij de buren mag je van alles in de gang zetten en ook de kofferbak van de auto is nog vrij…………zie je wel, er is altijd weer die mogelijkheid…….TOP!

Bezem over de stoep, lelijke containers achter het huis droppen, laatste stofzuiger en dweil erdoor en dan…………..de bel! De fotograaf is er! Tot op de laatste minuut bezig geweest, wat een timing!

Na de fotografie word ik gebeld en ga ik alle spullen weer ophalen welke gebruikt zijn voor de styling. Jemig het was me het dagje wel hoor ik vaak. De woning is klaar voor aanmelding! 

Het was even heel hard werken, maar hé………………kijk eens naar het eindresultaat op Funda, het aantal bezichtigingen, het eindbod! Dat strak opgeruimde en frisse huis is klaar voor nieuwe bewoners, het is klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Een nieuw hoofdstuk ook voor jou!

Lieve groet;

Steff